Vormingen en workshops

Op basis van eigen praktijkervaringen in de welzijnssector worden actuele en relevante thema’s theoretisch onderbouwd in een lezing, workshop, infosessie, …

Doelgroep zijn zowel teams, groepen uit de social profit, als een breder publiek. Een greep uit mogelijke thema’s die aan bod kunnen komen:

(N)iemand naast mij…

(N)iemand naast mij… een genuanceerde blik op eenzaamheid.

De werkvorm wordt op maat gemaakt en kan gaan van een infosessie/workshop tot volledige studiedag.

Minder piekeren? Train je brein!

Piekeren, we doen het allemaal. Op zich is er niks mis mee, maar soms krijgen we de negatieve gedachtegang niet gestopt en geraken we geen stap vooruit. Het wordt het zo’n grote kwelling dat het ons leven overneemt. Tijd om in te grijpen!

Merk je dat jouw hoofd nooit stil lijkt te staan? Komen dezelfde gedachten steeds opnieuw voor zonder dat je tot een oplossing komt? Of lijkt jouw piekeren een gewoonte te zijn geworden? Dan is dit iets voor jou!

We staan stil bij wat piekeren juist is en wat de gevolgen kunnen zijn van overmatig piekeren. We reiken jou handvaten aan om met piekergedrag om te gaan en terug controle te krijgen over jouw gedachten. 

Dit thema wordt aangeboden aan hulpverleners en een breder publiek. Er is ook aandacht voor specifieke groepen, zoals bijvoorbeeld mantelzorgers, mensen met NAH, ASS of een chronisch aandoening.

De werkvorm wordt op maat gemaakt en kan gaan van een infosessie/workshop tot een training van vijf sessies.

Het KEUVEL-kader

Het KEUVEL-kader als leidraad voor een warme en nabije persoonlijk-professionele relatie.

Meer info over dit KEUVEL-kader vind je onderaan de homepagina en bij publicaties.

De werkvorm wordt op maat gemaakt en kan gaan van een infosessie/workshop tot volledige studiedag.

Verbindende communicatie

Verbindende communicatie: geweldig!

De werkvorm wordt op maat gemaakt en kan gaan van een infosessie/workshop tot volledige studiedag.

Thema’s over NAH

Thema’s over NAH: omgaan met netwerken bij personen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH), (jong)dementie, een chronische aandoening,…, NAH: zichtbare en onzichtbare gevolgen, communicatie bij NAH.

De werkvorm wordt op maat gemaakt en kan gaan van een infosessie/workshop tot volledige studiedag.

Mantelzorg nader bekeken

Verschillende thema’s kunnen aan bod komen: de verschillende rollen, het SOFA-model als hulpmiddel voor professionals, chronische rouw, eenzaamheid,…

De werkvorm wordt op maat gemaakt en kan gaan van een infosessie/workshop tot volledige studiedag. Dit thema wordt aangeboden aan hulpverleners en een breder publiek.

Voor organisaties is er mogelijkheid tot het faciliteren van een praatgroep voor mantelzorgers. In het voorjaar 2023 wordt een praatgroep opgestart op Linkeroever.

Aanbod in de kijker

Coachingdag aan zee in 2023

in 2023 organiseren we een coachingdag aan zee. We verwennen jou met meditatie en coaching, weg van alle drukte. Dit alles in een veilig klimaat (max. 3 personen) in, op en rond zee-strand-duinen, waarbij we maximaal gebruik maken van de kracht van deze bijzondere natuurelementen.

De eerste coachingdag van 2023 is voorzien in de zomer van 2023 met als thema ‘de zee in bloei’.

In het voorjaar staat de zee in bloei: een schuimlaag zorgt voor bijzondere beelden aan de kustlijn, de zee houdt als het ware een lenteschoonmaak. Het schuim is afkomstig van afgestorven algen en wieren. De zee klopt die op en de wind en de stroming voeren het schuim naar het strand.

Heb jij nood aan een innerlijke schoonmaak? Wil jij te weten komen wat voor jou écht belangrijk is, wat er écht toe doet? Neem dan deel aan deze coachingdag, waar we aan de hand van de BLOEI-cirkel op zoek gaan naar jouw ware innerlijke Zelf.

Heb je interesse of wens je meer info? Mail naar greet@craftingtoconnect.be

Interesse of een ander voorstel?

Interesse of een ander voorstel? Maak een afspraak en we bespreken samen wat jouw wensen zijn. Richtprijs: €100/uur (inclusief voor- en nabespreking, exclusief vervoerskosten).

Deze vormingen kunnen zowel ter plaatse als online doorgaan.

Crafting to Connect

Het hoofd van sociale professionals: is altijd bezig, denkt terwijl het doet, signaleert, toetst, wikt en weegt.
(Brok & Vollbracht)